Pozdrowienia »                           regent: Pozdrowienia z Sielpi Wielkiej. | EugeniuszFriede: Muzeum Wędkarstwa w Słupsku. Wstęp: 1% KRS: 00 00 16 61 40 Cel: Słupia – Muzeum http__www.jakiepiekne.pl/ustka-atrakcje /muzea-i-skanseny/113-muzeum-wedkarstwa- w-slupsku | esoX: hejka | MKajtek88: Pozdrawiam wędkarzy w całej polsce ;-) Legnica | miodzio1966: Giżycko pozdrawia wędkarzy | Bendtner52: Pozdrowienia dla fanów Arsenalu.  | grzelo045: kopernik napisz coś, pochwal się szczupakiem | grzelo045: Mięsiarze pozdrawiają Kubusia...."jarosza" he he he | kuba91: Pozdrowienia dla mięsiaży z Brzeźnicy :D:D | kopernik: na podkarpaciu bezrybie |
Wtorek, 28 marzec 2017. Anieli, Kasrota, Soni

  • allegro liquid y e dym
  • opinie sosnowiec kontakt telefon i e mail nie polecam wyścig szczurów pracownicy traktowani jak roboty w dodatku długo trzymani bez umowy
    idym.eu
    Baner
    Logowanie
    Zapraszamy do rejestracji w serwisie, a następnie zalogowania się. A może zapomniałeś hasła? Zarejestrowałeś się i masz problem z aktywnością konta? Skontaktuj się z nami!

    ZALOGUJ SIĘ

    zapamiętaj

    Ankieta
    Statystyki
    Wędkarze
    ogółem: 69384
    rejestracji dzisiaj: 1
    rejestracji wczoraj: 46

    odwiedziny
    dzisiaj: 111
    wczoraj: 6581

    Łącznie materiałów: 616
    Na stronie osób: 28

    Losowy Filmik Online
    Podwodne ujęcie #3

    Karp

    Kulinaria
    A D F G K L Ł M O P R S Ś T W Z

    Wybierz Kategorię:



    Ostatnio dodane Najlepiej oceniane

    [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26]
    Śledzie a la Milanówek
    W rondlu rozgrzej olej, zeszklij na nim pokrojoną w cienkie półplasterki cebulę, dodaj cukier i chwilę smaż, ciągle mieszając. Wlej ocet, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i koncentrat pomidorowy - całość dokładnie wymieszaj. Duś kilkanaście minut, po czym zdejmij z ognia, dodaj gorczycę i wystudź. Pokrojone na kawałki filety układaj w słoiku warstwami, każdą przekładając ostudzonym sosem. Słoik zakręć, wstaw do lodówki na 2-3 dni. W lodówce śledzie mogą stać około 2 tygodni. Przed podaniem ułóż na półmisku na liściach sałaty, udekoruj natką pietruszki.

    Kategoria: Śledź, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


    Śledź w pomidorach
    Cebulę pokroić w talarki, wrzucić na patelnię z gorącym olejem i zeszklić. Dodać ziele angielskie i liść laurowy. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać. Doprowadzić do wrzenia. Śledzie zawinąć w "ślimaki", spiąć używając wykałaczek. Ułożyć je na półmisku i zalać przestudzonym sosem pomidorowym. Skropić sokiem z cytryny, udekorować natką pietruszki. Wstawić na kilka godzin do lodówki.

    Kategoria: Śledź, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


    Śledź w zalewie octowej
    Cebulkę pokroić w paseczki, zagotować w wodzie z octem i przyprawami, wystudzić, śledzie oczyścić, pokroić na dzwonka, zalać zalewą, podać z zalewą, podawać z ziemniakami lub z pieczywem na zimno na zakąskę.

    Kategoria: Śledź, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


    Śledź w śmietanie
    Filety namocz w zimnej wodzie. Po 2 - 3 h wyjmij, osusz, a każdą połówkę podziel na 4-5 części. Umyte jabłko obierz i zetrzyj na tarce o dużych otworach. Cebulę oczyść i posiekaj. Jabłko i cebulę wymieszaj ze śmietaną, dopraw ją też pieprzem. Śledzie starannie ułóż w salaterce i zalej przygotowaną śmietaną.

    Kategoria: Śledź, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


    Śledzie w oleju
    Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie w ciągu 10 - 12 h, zmieniając wodę w razie potrzeby, wyfiletować na osiem płatów, wybrać z ości, zdjąć skórkę, ułożyć na półmisku i skropić octem. Cebulę obrać, pokroić w pióra lub krążki, nałożyć na śledzie, posypać zmielonym pieprzem i zalać olejem. Podawać na drugi dzień z pieczywem. Śledzie tak przyrządzone można przechowywać również w zakręcanym, czystym słoiku w lodówce nawet 2 tygodnie.

    Kategoria: Śledź, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


    Śledzie w marynacie
    Składniki marynaty zagotować, a następnie ostudzić. Śledzie umyć i oczyścić. Posolić je, skropić sokiem z cytryny, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Nie należy ich smażyć zbyt długo, tylko do leciutkiego przyrumienienia, w przeciwnym razie mogą być twardawe i przesuszone. Na świeżym oleju podsmażyć krążki cebuli. W głębokim naczyniu układać śledzie i cebulę, wszystko zalać marynatą, szczelnie przykryć i odstawić na dobę. Podawać z pieczywem. Rada: Proporcje octu i wody można nieco zmieniać, zależnie od tego, czy chcemy otrzymać śledzie dość kwaśne, czy raczej łagodne w smaku.

    Kategoria: Śledź, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


    Śledzie w majonezie
    Śledzie pokroić, skropić sokiem z cytryny, zalać 2 łyżkami oliwy. Majonez zmieszać ze śmietaną, dodać pokrojone jabłko. Na półmisek wylać sos, ułożyć śledzie, polać sosem, posypać piórkami cebuli, ozdobić natką pietruszki.

    Kategoria: Śledź, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


    Śledzie po cygańsku
    Śledzie przygotowywać jak śledzie w oliwie I. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w półplasterki, wymieszać z pokrajanymi w paseczki korniszonami, posiekaną natką pietruszki, ketchupem, oliwą i przyprawami. Śledzie ułożyć w słoju, zalać przygotowanym sosem i pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin.

    Kategoria: Śledź, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


    Śledzie marynowane II
    Śledzie oczyścić i wymoczyć, obrać ze skórki sfiletować, usunąć kręgosłupy i ości. Ocet zagotować z wodą, dodając cukier, szczyptę soli i wszystkie przyprawy. Włożyć filety śledziowe, pogotować przez ok. 5 min., wyjąć, pokrajać na kawałki o długości 3 - 4 cm przełożyć do słoja i zalać przestudzoną marynatą. Odstawić na 24 h w chłodne miejsce. Po tym czasie wyłożyć śledzie na półmisek, polać kwaśną śmietaną, posypać drobno posiekanym szczypiorkiem i podawać na stół.

    Kategoria: Śledź, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


    Śledzie marynowane
    Oczyszczone i dobrze wymoczone śledzie sfiletować, usunąć kręgosłupy i ości, pokrajać na dość drobne kawałki. Chrzan marchew i cebulę obrać, opłukać i pokrajać w talarki. Szklankę wody zagotować z octem, przyprawami i cukrem. W słoiku ułożyć warstwami śledzie i jarzyny, zalać ostudzoną zaprawą. Odstawić na 24 h w chłodne miejsce.

    Kategoria: Śledź, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej



    O nas | Współpraca | Privacy Policy | Reklama | Kontakt | Praca w portalu
    © Copyright by NaHaczyku.pl 2011. Wszelkie prawa zastrzeżone

    Nasi partnerzy: Alaska Fishing Pstragi Forum Wędkarskie | Kosmetyki Mineralogie | bronze statue | outdoor statue | custom statues | new york stairlifts | bronze fountains | life size statue outdoor | bronze sculptures | orlando stairlifts | central florida walkin bath tub | hamptons cpr course | sauerkraut juice

    stat4u