Pozdrowienia »                           xoon9982: Przed chwilką ząlozyłam konto i chciałabym przywitać się na Forum. Jestem Ania i z ogromną chęcią będę uczestniczyć w dyskusjach na forum :) | xoon9982: Witam serdecznie :) | xoon9982: Witajcie, czy możecie polecić jakieś ciekawe akweny rybne w woj. wielkopolskim ? Dzieki | xoon9982: witam wszystkich forumowiczów | xoon9982: Cześć! Jestem Kasia i serdecznie witam wszystkich :) | xoon9982: Chcialabym przywitać się na forum ze wszystkimi.Jest mi niezwykle miło, że będę mogła uczestniczyć w dyskusjach :) | xoon9982: <a href="https__hirezbox.com/music/e767265 -tetsuo-youth">download Superstar Lupe Fiasco</a> | regent: Pozdrowienia z Sielpi Wielkiej. | EugeniuszFriede: Muzeum Wędkarstwa w Słupsku. Wstęp: 1% KRS: 00 00 16 61 40 Cel: Słupia &#8211; Muzeum http__www.jakiepiekne.pl/ustka-atrakcje /muzea-i-skanseny/113-muzeum-wedkarstwa- w-slupsku | esoX: hejka |
Sobota, 24 luty 2018. Boguty, Bogusza, Macieja

Baner
Logowanie
Zapraszamy do rejestracji w serwisie, a następnie zalogowania się. A może zapomniałeś hasła? Zarejestrowałeś się i masz problem z aktywnością konta? Skontaktuj się z nami!

ZALOGUJ SIĘ

zapamiętaj

Ankieta
Statystyki
Wędkarze
ogółem: 97457
rejestracji dzisiaj: 41
rejestracji wczoraj: 62

odwiedziny
dzisiaj: 10837
wczoraj: 21325

Łącznie materiałów: 616
Na stronie osób: 20

Losowy Filmik Online
Próba ataku na blaszkę!

Pstrąg

Kulinaria
A D F G K L Ł M O P R S Ś T W Z

Wybierz Kategorię:



Ostatnio dodane Najlepiej oceniane

Rolada z sandacza
Filet umyj, osusz, ostrym nożem odetnij mięso od skóry, skórę lekko natrzyj solą, pieprzem i otartą skórką z cytryny. Teraz szczelnie owiń w folię i włóż do lodówki. Bułkę zalej śmietanką. Umyte rodzynki i morele osusz, zalej winem, zostaw na kilkanaście minut. Pozbawione ości mięso i namoczoną bułkę przepuść przez maszynkę przez "pasztetowe" sitko, utrzyj na gładką, jednolitą masę ze śmietaną, solą, pieprzem, koniakiem i żółtkami. Następnie ubij na sztywno pianę z białek. Rodzynki, orzechy pistacjowe i płatki migdałowe razem z pianą dodaj do masy rybnej i całość bardzo starannie wymieszaj. Skórę z sandacza ułóż na wysmarowanej masłem folii (jeśli nie masz folii, może ją zastąpić zwykła gaza), przykryj połową farszu, ułóż wzdłuż rząd suszonych moreli i przykryj pozostałym farszem. Teraz dokładnie zwiń, szczelnie owiń folią lub gazą. Roladę połóż na podstawce, wstaw do wypełnionej gorącym wywarem z ryby specjalnej rynienki (przeznaczonej do gotowania ryb) i gotuj na małym ogniu 30 - 40 min. Zostaw do ostygnięcia. Po wystudzeniu odwiń folię, rybę pokrój na plastry, podawaj z sosem chrzanowym.

Kategoria: Sandacz, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Rolada z dorsza
Dorsza oczyścić, opłukać, odciśnąć z wody, zdjąć skórę i odfiletować (kręgosłup starannie obrać z mięsa). Z oczyszczonej i opłukanej włoszczyzny, skóry, kręgosłupa, przypraw i osolonej wody ugotować wywar, który następnie odcedzić. Masa rybna: mięso z ryby, namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, uduszoną z tłuszczem cebulę zmielić, dodać jajko, sól, pieprz, kaszę mannę, 3 - 4 łyżki mleka lub wody. Całość wyrobić starannie na pulchną masę. Płócienną serwetkę (lub gruby pergamin) zmoczyć, posmarować masłem i umieścić w niej uformowaną w wałek masę rybną, a następnie ciasno zawinąć serwetkę, obwiązując ją sznurkiem jak baleron. Drugą, umieszczoną na specjalnej podstawce rybę umieścić w wanience (brytfannie) z gorącym wywarem, w którym powinna się powoli gotować przez 1 h. Sos: warzywa oczyścić, opłkać, pokroić w paski, zalać niewielką ilością wrzącej wody i ugotować. Przygotować też jasnozłotą zasmażkę z masła i mąki, rozprowadzić ją zimnym wywarem z ryby i zagotować. Dodać gotowane jarzyny i pokrojoną w paseczki włoszczyznę z wywaru, posolić, dodać pieprz i bazylię (można też dodać kilka łyżek śmietany). Ugotowaną roladę odwinąć z serwetki, ułożyć na półmisku, pokroić w skośne plastry grubości 1 cm i pokryć sosem jarzynowym. Roladę można podawać również z ziemniakami i sosem chrzanowym, pomidorowym, koperkowym, grzybowym, korniszonowym, albo z ćwikłą i ogórkiem. Roladę bez warzyw podaje się na zimno.

Kategoria: Dorsz, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej



O nas | Współpraca | Privacy Policy | Reklama | Kontakt | Praca w portalu
© Copyright by NaHaczyku.pl 2011. Wszelkie prawa zastrzeżone

Nasi partnerzy: Alaska Fishing Pstragi Forum Wędkarskie | Kosmetyki Mineralogie | orlando stairlifts | cleaning service hamptons | hamptons cpr course | sauerkraut juice | church hamptons | hamptons security cameras

stat4u