Pozdrowienia »                           xoon9982: Witam wszystkich - Jestem kinga:) | xoon9982: Witam serdecznie :) | xoon9982: Witam wszystkich! | xoon9982: Przed chwilką ząlozyłam konto i chciałabym przywitać się na Forum. Jestem Ania i z ogromną chęcią będę uczestniczyć w dyskusjach na forum :) | xoon9982: Witam serdecznie :) | xoon9982: Witajcie, czy możecie polecić jakieś ciekawe akweny rybne w woj. wielkopolskim ? Dzieki | xoon9982: witam wszystkich forumowiczów | xoon9982: Cześć! Jestem Kasia i serdecznie witam wszystkich :) | xoon9982: Chcialabym przywitać się na forum ze wszystkimi.Jest mi niezwykle miło, że będę mogła uczestniczyć w dyskusjach :) | xoon9982: <a href="https__hirezbox.com/music/e767265 -tetsuo-youth">download Superstar Lupe Fiasco</a> |
Piątek, 25 maj 2018. Borysa, Magdy, Marii-Magdaleny

Baner
Logowanie
Zapraszamy do rejestracji w serwisie, a następnie zalogowania się. A może zapomniałeś hasła? Zarejestrowałeś się i masz problem z aktywnością konta? Skontaktuj się z nami!

ZALOGUJ SIĘ

zapamiętaj

Ankieta
Statystyki
Wędkarze
ogółem: 104534
rejestracji dzisiaj: 0
rejestracji wczoraj: 123

odwiedziny
dzisiaj: 162
wczoraj: 3371

Łącznie materiałów: 616
Na stronie osób: 10

Losowy Filmik Online
Okonie w morzu!

Okoń

Kulinaria
A D F G K L Ł M O P R S Ś T W Z

Wybierz Kategorię:



Ostatnio dodane Najlepiej oceniane

[1]
Tajemnica Cystersów
Węgorza czyścimy, patroszymy i dzielimy na dzwonki. Obtaczamy w mące i smażymy. Warzywa - pokrojone w słupki - podsmażamy. Dodajemy węgorza smażymy jeszcze przez kilka minut.

Kategoria: Węgorz, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Tatar z łososia IV
Posiekać łososia w drobną kosteczkę lub zeskrobać nożem na pastę (leniwi wbrew sztuce i ze stratą dla smaku, mogą zemleć w maszynce), dolać oliwę i sok. z cytryny. Posolić i pieprzyć do smaku. Masę formować w kulę, ułożyć na talerzyku i spłaszczyć z góry dłonią. Dookoła ułożyć drobno posiekaną cebulkę i ogórek oraz ewentualnie kapary. Udekorować ćwiartką cytryny i surowym żółtkiem.

Kategoria: Łosoś, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Tatar z łososia III
Oba kawałki ryby obrać ze skóry i ostrym nożem pokroić na skośne plastry grubości 3 - 4 mm, a potem na paski szerokości 0.5 cm. Połączyć obie ryby i dość grubo posiekać tasakiem lub szerokim nożem. Drobno pokroić cebulkę, kapary opłukać i osączyć. Posiekanego łososia doprawić do smaku sokiem z cytryny, pieprzem i ewentualnie solą. Wymieszać z oliwą, kaparami, cebulką i natką. Podawać na kromkach razowca lub na grzankach z pełnoziarnistego pieczywa tostowego. Przybrać cytryną, kaparami i listkami natki.

Kategoria: Łosoś, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Tatar z łososia II
Płat łososia starannie myjemy pod zimną wodą i odstawiamy na deseczce, aby obciekł z wody. Następnie obieramy ogórki ze skórki i kroimy w drobną kostkę, to samo robimy z cebulą (obieramy i kroimy w drobniusią kosteczkę). Zabieramy się za łososia, gdy nam już obciekł z wody, kładziemy go skórą do deski, bierzemy ostry nóż i powoli zeskrobujemy z niego mięso. Kawałek po kawałku posuwamy się do coraz dalej, tak aby skóra nam została nienaruszona. Gdy już uporamy się z łososiem, mając na desce samo mięso siekamy lub przecieramy go jeszcze raz, tak aby łosoś był dokładnie roztarty. Dzielimy na talerzyku na odpowiednie porcje, dodając do niego posiekane ogórki, posiekaną cebulę, a do środka dodajemy żółtko z jajka. Na stole powinien znajdować się jeszcze chleb, masło i ww. przyprawy. Dodatkowe informacje: jest to poniekąd przepis na tradycyjnego tatara. Polędwice zastępujemy mięsem z łososia.

Kategoria: Łosoś, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Tatar z łososia I
Filety z łososia posiekać w drobną kostkę, nie mielić. Szalotkę i kapary pokroić w drobną kostkę, dodać koperek, wódkę, sok z cytryny i oliwę z oliwek. Składniki sosu wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Przygotowanym sosem zalać łososia i dokładnie wymieszać. Przygotowanego tatara wstawić do lodówki na ok. 20 min. Tatara podawać z grzankami.

Kategoria: Łosoś, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej



O nas | Współpraca | Privacy Policy | Reklama | Kontakt | Praca w portalu
© Copyright by NaHaczyku.pl 2011. Wszelkie prawa zastrzeżone

Nasi partnerzy: Alaska Fishing Pstragi Forum Wędkarskie | Kosmetyki Mineralogie | raw organic sauerkraut | cleaning service hamptons | hamptons cpr course | sauerkraut juice | church hamptons | hamptons security cameras

stat4u