Pozdrowienia »                           xoon9982: Witam wszystkich - Jestem kinga:) | xoon9982: Witam serdecznie :) | xoon9982: Witam wszystkich! | xoon9982: Przed chwilką ząlozyłam konto i chciałabym przywitać się na Forum. Jestem Ania i z ogromną chęcią będę uczestniczyć w dyskusjach na forum :) | xoon9982: Witam serdecznie :) | xoon9982: Witajcie, czy możecie polecić jakieś ciekawe akweny rybne w woj. wielkopolskim ? Dzieki | xoon9982: witam wszystkich forumowiczów | xoon9982: Cześć! Jestem Kasia i serdecznie witam wszystkich :) | xoon9982: Chcialabym przywitać się na forum ze wszystkimi.Jest mi niezwykle miło, że będę mogła uczestniczyć w dyskusjach :) | xoon9982: <a href="https__hirezbox.com/music/e767265 -tetsuo-youth">download Superstar Lupe Fiasco</a> |
Czwartek, 24 maj 2018. Joanny, Zdenka, Zuzanny

Baner
Logowanie
Zapraszamy do rejestracji w serwisie, a następnie zalogowania się. A może zapomniałeś hasła? Zarejestrowałeś się i masz problem z aktywnością konta? Skontaktuj się z nami!

ZALOGUJ SIĘ

zapamiętaj

Ankieta
Statystyki
Wędkarze
ogółem: 104426
rejestracji dzisiaj: 16
rejestracji wczoraj: 122

odwiedziny
dzisiaj: 438
wczoraj: 3536

Łącznie materiałów: 616
Na stronie osób: 19

Losowy Filmik Online
Atakuje zywca!

Szczupak

Kulinaria
A D F G K L Ł M O P R S Ś T W Z

Wybierz Kategorię:



Ostatnio dodane Najlepiej oceniane

Zapiekanka ze szczupaka
Rybę wyfiletować i wyporcjować, posolić i oprószyć pieprzem. Obrane ziemniaki pokroić w plastry, gotować we wrzącej osolonej wodzie przez około 5 min., odcedzić. Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem, włożyć ziemniaki i rybę, dodać pieprz i szałwię, zalać śmietaną i piec przez 30 min. w piekarniku o temperaturze 180°C.

Kategoria: Szczupak, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Zrazy nelsońskie z sandacza
Ziemniaki ugotować w mundurkach (15 min.), obrać i pokroić w plastry. Marchewkę także pokroić i ugotować w osobnej wodzie. Posiekać cebulkę, por i pomidory oraz grzybki. Następnie na łyżce oliwy podsmażyć cebulę i pory (2 - 3 min.). Dodać marchewkę i pomidory, smażyć jeszcze przez chwilę na małym ogniu. Wymieszać z grzybami, solą i pieprzem. Zagotować wywar grzybowy i pozostawić na małym ogniu, aż 1/3 odparuje. Sos wymieszać ze śmietaną. Filety pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem, otoczyć w mące i usmażyć na oliwie. Następnie żaroodporne naczynie nasmarować tłuszczem i ułożyć w nim kolejno: połowę ziemniaków, 1/3 duszonych warzyw, wszystkie filety i pozostałe warzywa, zakończyć warstwą ziemniaków. Składniki polać ciepłym sosem. Naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika, zapiekać 30 min. w temp 180°C.

Kategoria: Sandacz, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Zrazy nelsońskie z sandacza
Ziemniaki ugotować w mundurkach (15 min.), obrać i pokroić w plastry. Marchewkę także pokroić i ugotować w osobnej wodzie. Posiekać cebulkę, por i pomidory oraz grzybki. Następnie na łyżce oliwy podsmażyć cebulę i pory (2 - 3 min.). Dodać marchewkę i pomidory, smażyć jeszcze przez chwilę na małym ogniu. Wymieszać z grzybami, solą i pieprzem. Zagotować wywar grzybowy i pozostawić na małym ogniu, aż 1/3 odparuje. Sos wymieszać ze śmietaną. Filety pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem, otoczyć w mące i usmażyć na oliwie. Następnie żaroodporne naczynie nasmarować tłuszczem i ułożyć w nim kolejno: połowę ziemniaków, 1/3 duszonych warzyw, wszystkie filety i pozostałe warzywa, zakończyć warstwą ziemniaków. Składniki polać ciepłym sosem. Naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika, zapiekać 30 min. w temp 180°C.

Kategoria: Sandacz, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej



O nas | Współpraca | Privacy Policy | Reklama | Kontakt | Praca w portalu
© Copyright by NaHaczyku.pl 2011. Wszelkie prawa zastrzeżone

Nasi partnerzy: Alaska Fishing Pstragi Forum Wędkarskie | Kosmetyki Mineralogie | raw organic sauerkraut | cleaning service hamptons | hamptons cpr course | sauerkraut juice | church hamptons | hamptons security cameras

stat4u