Pozdrowienia »                           xoon9982: Cześć wszystkim Krysia z tej strony :) | xoon9982: Witam wszystkich - Jestem kinga:) | xoon9982: Witam serdecznie :) | xoon9982: Witam wszystkich! | xoon9982: Przed chwilką ząlozyłam konto i chciałabym przywitać się na Forum. Jestem Ania i z ogromną chęcią będę uczestniczyć w dyskusjach na forum :) | xoon9982: Witam serdecznie :) | xoon9982: Witajcie, czy możecie polecić jakieś ciekawe akweny rybne w woj. wielkopolskim ? Dzieki | xoon9982: witam wszystkich forumowiczów | xoon9982: Cześć! Jestem Kasia i serdecznie witam wszystkich :) | xoon9982: Chcialabym przywitać się na forum ze wszystkimi.Jest mi niezwykle miło, że będę mogła uczestniczyć w dyskusjach :) |
Sobota, 23 czerwiec 2018. Albina, Wandy, Zenona

Baner
Logowanie
Zapraszamy do rejestracji w serwisie, a następnie zalogowania się. A może zapomniałeś hasła? Zarejestrowałeś się i masz problem z aktywnością konta? Skontaktuj się z nami!

ZALOGUJ SIĘ

zapamiętaj

Ankieta
Statystyki
Wędkarze
ogółem: 108117
rejestracji dzisiaj: 44
rejestracji wczoraj: 214

odwiedziny
dzisiaj: 2318
wczoraj: 4799

Łącznie materiałów: 616
Na stronie osób: 29

Losowy Filmik Online
Karpiowa wyprawa

Karp

Węgorz smażony
Węgorz smażony
Węgorza uśpić zanurzając głowę w wodzie z solą i octem. Następnie naciąć skórę dookoła głowy, oddzielić ją od mięsa siągając ją aż do ogona. Rybę wypatroszyć, dokładnie umyć pod bierzącą wodą, pokrajać na kawałki 6 - 8 cm. Warzywa umyć, obrać, opłukać, rozdrobnić, zalać wrzącą wodą, ugotować. Pod koniec gotowania włożyć rybę, posolić, wystudzić w wywarze. Po wystudzeniu wyjąć, osuszyć, posypać pieprzem i mąką, panierować w rozmąconych jajach i tartej bułce. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu, potem dosmażyć kilka minut na małym ogniu. Po smażeniu ułożyć na półmisku, udekorować cząstkami pomidorów oraz cząstkami sparzonej cytryny i zieloną sałatą.

Kategoria: Węgorz, Autor: gibos,
dodano: [2006-05-25 23:24:04]



0,00
Zaloguj się aby zagłosować.
Składniki:
1 kg węgorza,
tłuszcz do smażenia,
30 dkg włoszczyzny bez kapusty,
4 dkg mąki,
2 - 3 jaja,
8 - 10 dkg bułki tartej,
sól,
pieprz do smaku.

Inne z tej kategorii, Wyślij znajomemu, Zaproponuj własny


Komentarze
Obecnie brak komentarzy.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze.


O nas | Współpraca | Privacy Policy | Reklama | Kontakt | Praca w portalu
© Copyright by NaHaczyku.pl 2011. Wszelkie prawa zastrzeżone

Nasi partnerzy: Alaska Fishing Pstragi Forum Wędkarskie | Kosmetyki Mineralogie | raw organic sauerkraut | cleaning service hamptons | hamptons cpr course | sauerkraut juice | church hamptons | hamptons security cameras

stat4u